Over Muso

Muso

Turning heads since 2016.
Meer dan alleen kunst.

Wie is MUSO?

MUSO, gevestigd in het creatieve hart van Eindhoven, opgericht in 2016 en ontstaan vanuit een allerhande liefde en passie voor kunst.

Mick Verbeek.
Een Eindhovenaar in hart en nieren die altijd op zoek is naar nieuwe ideeën en die ervan houdt om bestaand werk nieuw leven in te blazen door creatieve invulling uit eigen hand.

‘Kunst hoeft niet onbereikbaar te zijn. Met MUSO maken we een breed scala aan kunstwerken weer toegankelijk voor iedereen. We vinden het geweldig om mensen kennis te laten maken met kunst. En dan bedoelen we niet alleen het visuele aspect, maar ook de -vaak nog onbekende- rijke geschiedenis achter een kunstwerk. Er zijn zoveel rijke en unieke verhalen die gehoord en gezien moeten worden.’

Waarom MUSO?

Wat maakt MUSO uniek?
MUSO-kunstwerken bestaan uit hoogwaardig textiel printen en kunnen geheel naar wens opgeleverd worden (incl. framework).

Altijd al de bloemen van Van Gogh in huis willen hebben, maar passen deze kleuren niet in jouw huis? Geen probleem! Naast digitale restauratie is MUSO ook gespecialiseerd in het afstemmen van kleuren in kunstwerken zodat het altijd past in jouw interieur.

We denken graag me je mee. Van 30x30cm tot 300x300cm. MUSO staat voor garant voor precisie en uitstekende kwaliteit ongeacht de grootte van het kunstwerk.
Dit maakt MUSO net zo uniek als het werk wat geleverd wordt.

‘Ik merkte dat grote formaten in combinatie met uitstekende kwaliteit aansloeg bij mensen. Het is geweldig om spelen met kunst, het op te blazen of delen aan te passen zodat een bestaand kunstwerk opnieuw aangeboden kan worden – maar dan met een eigen twist.
Soms vind ik kunstwerken uit 1600 die ik digitaal kan restaureren en custom-made kan maken. Zo blaas je kunst letterlijk weer een nieuw leven in (van iemands woonkamer).’

Kunstreproducties

Bestaande kunstwerken met een MUSO twist.
Veel schilderijen zijn van onschatbare waarde en kunnen al enige generaties de wereld rond hebben overleefd. Kunstwerken kennen een rijke historie en kunnen soms al eeuwen oud zijn en door de tand des tijds behoorlijk zijn aangetast. Dit zorgt ervoor dat het restaureren soms wel dagenlang kan duren. MUSO zorgt voor een opfrisbeurt en garandeert dat schilderijen zullen wederkeren in een keurige, zo authentiek mogelijke staat.

MUSO begon een aantal jaren geleden met de ‘Oude Meesters’ en ging daarna op zoek naar werk uit bekende Nederlandse musea (Van Goghmuseum, Rijksmuseum). Inmiddels heeft MUSO toegang tot een internationale database met kunstwerken over de hele wereld. Deze kunstwerken worden gerestaureerd naar perfecte staat en verrijkt met een MUSO-twist.
Zo is elk kunstwerk gecreëerd door MUSO origineel en altijd one of a kind.

Naast kunstreproducties en digitaal restaureren is MUSO ook verantwoordelijk voor een eigen kunstcollectie. Nieuwe ideeën, concepten en creativiteit gaan hand in hand en daarom bundelt MUSO graag zijn krachten met andere kunstenaars.

‘Elke kunstenaar is anders, maar samen dagen we elkaar uit en vullen we elkaar aan. In ons atelier bedenken we de tofste projecten en combineren we ambachtelijke schilderijkunst met onze creatieve ideeën. Door middel van het digitale tijdperk waar we in leven zijn de mogelijkheden oneindig.’

Contact

Een custom-made kunstwerk van MUSO aan jouw muur?
MUSO werkt op aanvraag.