Over ons

Wie wij wel niet denken dat we zijn…

Wie is Muso?

Muso is alles waar de Eindhovense Mick Verbeek van droomde. Vanuit zijn atelier op Strijp-S in Eindhoven, maakt hij sinds 2016 een breed scala aan kunstwerken toegankelijk voor iedereen. Mick struint de wereld over en kamt als een pro de archieven van musea en bibliotheken uit, op zoek naar unieke stukken. Hij vindt het fantastisch om te spelen met kunst, het op te blazen of aan te passen. Vooral de creaties die al decennia geen daglicht hebben gezien, zijn target number one. Noem hem schatzoeker, bibliothecaris, kunsthistoricus, restaurateur, art influencer, digitaal kunstenaar of whatever; Mick is Muso en Muso is Mick.  

Mick - Muso

Bij Muso vind je dát waarvan je niet wist dat je het zocht, totdat je het vond.

Met een Muso in huis is je leven nooit saai. Het is een statement piece waarmee je je interieur karakter geeft. We verrassen je met een tijdloze en veelzijdige collectie aan kleurrijke, vrolijke en uitgesproken kunstwerken. Naar wens leveren we je een custom-made meesterwerk dat als gegoten in je interieur past.

Het Muso atelier is gelegen op Strijp-S, dé broedplaats voor makers en creatieven op het voormalige fabrieksterrein van Philips in Eindhoven. Je vindt hier ook onze petit showroom.

Waarom Muso

We leggen je graag uit waarom je een Muso nodig hebt in je leven. Allereerst haal je een indrukwekkend kunstwerk van museumkwaliteit in huis; haarscherp geprint op hoogwaardig textiel, ongeacht het formaat dat je kiest. We staan bekend om onze verbluffende digitale restauratie. Hiermee transformeren we oude kunstwerken naar perfecte staat; klaar voor een tweede leven.

Geheel naar wens gecustomized met een Muso twist

Een print kan geheel naar wens gecustomized worden met een Muso twist, zodat hij perfect bij je interieur en jouw persoonlijkheid past. Vind je het meisje met de parel knapper als ze een kauwgombel blaast? Zie je je nieuwe Aziatische huisgenoot liever in een groene kimono dan een roze? Of ben je verliefd op de bloemen van Van Gogh, maar vloekt de gele achtergrond gruwelijk met je behang? Met liefde stemmen we de kleuren uit het kunstwerk af op je interieur.

Jouw Muso is een regelrecht pronkstuk dat gezien mag worden. Daarom is hij te bestellen in XL formaat, van 50 x 50 cm tot 500 x 500 cm. De kleur van het luxe aluminium frame bepaal je zelf. Nice to know is dat het kunstwerk de akoestiek in de ruimte verbetert dankzij geluiddempende eigenschappen. Dit alles maakt jouw Muso meer dan alleen kunst. Ben je na een tijdje toe aan een frisse wind in je interieur? Dan wissel je je doek toch gewoon om voor een ander magnifiek exemplaar uit onze webshop!?

Kunstreproducties

Veel schilderijen zijn van onschatbare waarde en gaan al generatieslang de wereld rond. Deze kunstwerken met een rijke historie kunnen door de tand des tijds behoorlijk zijn aangetast. In het Muso atelier geven we ze een opfrisbeurt en laten we de schilderijen wederkeren in een keurige, zo authentiek mogelijke staat. Het digitaal restaureren kan soms wel dagenlang duren. Niet om op te scheppen, maar het resultaat mag er zijn.

Restaureren naar perfecte staat

Enkele jaren geleden begonnen we met het refreshen van ‘Oude Meesters’. Daarna gingen we op zoek naar werk uit de bekende Nederlandse musea, zoals het Van Goghmuseum en het Rijksmuseum. Inmiddels hebben we toegang tot een internationale database met kunstwerken over de hele wereld. Deze werken restaureren we naar perfecte staat en worden naar wens van onze klanten verrijkt met een Muso twist. We vinden het te gek als hierdoor een schilderij uit 1618 ook in het interieur van 2023 weer mooi tot zijn recht komt. Zo zijn veel van onze kunstwerken origineel en one of a kind.

Elke week vullen we onze collectie aan met prachtige reproducties en nieuwe kunstwerken uit onze eigen kunstcollectie. Van sommige exemplaren is er maar één op de wereld; mindblowing als dat aan jouw muur hangt. We reizen met liefde naar Parijs of Londen om een pareltje uit de markt te halen, dat we vervolgens digitaliseren in ons atelier, zodat meer mensen ervan kunnen genieten. Voor nog meer artistiek geluk, bundelen we graag onze krachten met andere kunstenaars.